728×90 – glava
728×90 – glava
Graharijada, eden izmed vrhuncev občinskega praznika v Benediktu

Graharijada, eden izmed vrhuncev občinskega praznika v Benediktu

Ena izmed novosti praznovanja letošnjega 20. občinskega praznika v Benediktu je bila včerajšnja Graharijada, ki je potekala na igrišču pri športni dvorani.

Šlo je za druženje občanov ob brezplačni pokušini jedi iz fižola, ki so jih pripravljale ekipe domačih društev. Sodelovalo je 13 ekip, in sicer člani občinskega sveta, gasilci, kulturna društva, upokojenci, turistično društvo, kmečke žene, odbojkarski klub, lovci, rdeči križ, prav tako pa tudi osnovna šola s srečelovom. Župan Milan Repič je pojasnil, da je šlo za osrednjo in največjo prireditev, ki jo prireja občina. Sodelujoče ekipe je spremljala tudi strokovna komisija, ki sicer ni ocenjevala jedi, pač pa izvirnost ekip v pripravi hrane, urejenost stojnic in podobno. Ta dogodek pa je zdaleč ni edini, v četrtek denimo so namenu predali novo kegljišče za vrvično kegljanje. O tem župan Milan Repič:

POSNETEK: MILAN REPIČ

Nove pridobitve so seveda še najbolj veseli člani domačega društva upokojencev, ki – kot pravi njihov predsednik Milan Hlevnjak – se tudi sicer veliko ukvarjajo s športom:

POSNETEK: MILAN HLEVNJAK

Še en pomemben dogodek pa se v Benediktu obeta to nedeljo (7. julija), ko župnija prireja tradicionalno farno žegnanje. Podrobneje o tem in še o čem župnik Marjan Rola:

POSNETEK: MARJAN ROLA

Prireditve v okviru letošnjega Benediktovega se sicer vrstijo že od 28. junija, ko so pripravili osrednjo proslavo, zaključile pa se bodo prihodnjo soboto, 13. julija z gasilsko veselico in uradnim prevzemom novega gasilskega vozila za prevoz moštva. Vodja prireditev Rok Šijanec pravi, da je z dosedanjim obiskom dogodkov zadovoljen:

POSNETEK: ROK ŠIJANEC

Foto: Radio Slovenske gorice

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X