728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Simpozij o Ivanu Roškarju oživlja trško jedro občine Sv. Jurij

FOTO: Simpozij o Ivanu Roškarju oživlja trško jedro občine Sv. Jurij

Občina Sv. Jurij v Slovenskih goricah ima v letu 2012 obnovljeno trško jedro, ki s cerkvijo Sv. Jurija, župniščem, kulturnim domom, Slomškovim domom, župniščem in gostilno predstavlja zaokroženo celoto.

V želji, da trg postane mesto druženja vseh generacij, mesto obujanja in ohranjanja kulture in kulturne dediščine, mesto pridobivanja novih znanj, meddruštvenega sodelovanja in povezovanja so pripravili projekt „Oživitev trškega jedra“. Sofinanciran je s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in sicer v višini 40 tisoč evrov, skupna vrednost projekta, ki bo trajal tudi prihodnje leto, pa je 62 tisoč 300 evrov. V okviru projekta bo občina zagotovila opremo za izvedbo prireditev in dogodkov, teh pa bo v bodoče, zahvaljujoč evropskim sredstvom, še več. Govori župan Peter Škrlec:

POSNETEK: PETER ŠKRLEC

      SKRLEC (23-AVG)

Pomemben del oživitve trškega jedra so tudi dogodki posvečeni Ivanu Roškarju, narodnem politiku in umnemu kmetovalcu iz Jurovskega Dola. Tako bo to soboto potekal pod Roškarjevo trto na trgu Simpozij, na katerem bodo predstavili tudi knjigo Ivan Roškar -narodni politik iz Slovenskih goric. O njegovem delu bosta spregovorila avtorja knjige Milena Kokol in Aleksander Purgaj, zgodovinsko vlogo Roškarja pa bo predstavil zgodovinar dr. Marjan Toš. Na dogodku, ki se bo pričel v soboto ob 18. uri, bodo vsem udeležencem knjige tudi podarili.

Foto: Radio Slovenske gorice

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X