728×90 – glava
728×90 – glava
19. Slovenska vinska kraljica prihaja iz Prlekije, s Cvena

19. Slovenska vinska kraljica prihaja iz Prlekije, s Cvena

Pomurski sejem iz Gornje Radgone, ki je nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, je minuli konec tedna okronal že 19. vinsko kraljico. Nova vinska kraljica Slovenije je 25 letna študentka Pravne fakultete Maribor Sandra Vučko s Cvena.

V hotelu Radin v Radencih sta jo okronala kmetijski minister Dejan Židan in direktor Pomurskega sejma, Janez Erjavec. Sandra Vučko, ki izhaja iz vinogradniške družine s stoletno tradicijo, in ki je krono prevzela od svoje predhodnice Špele Štokelj, je v svojem prvem nagovoru v novi vlogi poudarila, da zaradi svoje vpetosti v vinogradništvo zna ceniti trud, delo, vztrajnost in pridne roke vinogradnika, kletarja in vinarja ter žlahtno kapljico, ki je plod njihovega dela.

Nova vinska kraljica bo letos združevala slovenske vinorodne dežele ter predstavljala slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino. Že prihodnji teden se opravlja v Berlin, kjer bo predstavljala Slovenijo na kmetijskem sejmu Zeleni teden, je povedal direktor Pomurskega sejma Janez Erjavec. 

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X