728×90 – glava
728×90 – glava
Skozi Sv. Trojico po novem cona 30

Skozi Sv. Trojico po novem cona 30

V občini Sveta Trojica so ob začetku novega šolskega leta sprejeli več ukrepov, ki so namenjeni izboljšanju varnosti osnovnošolcev oziroma pešcev.

Tako po novem šolski avtobus odlaga in pobira otroke na obeh avtobusnih postajališčih na lokalni cesti in ne več pred šolo. Na ta način bo manj gneče na dovozni cesti v Meznaričevi ulici pri šoli, ki je sicer zelo prometna zaradi dovozov otrok v vrtec. Ker bodo s to spremembo otroci bolj aktivni udeleženci v cestnem prometu, se je občina v sodelovanju s Svetom za preventivo in varnost v cestnem prometu odločila, da na območju Trojiškega trga vzpostavi cono 30 in tako omeji hitrost. Govori župan David Klobasa:

POSNETEK: DAVID KLOBASA

      KLOBASA (3-SEP)

Zaradi problematike pomanjkanja parkirnih mest na Trojiškem trgu so na novo zarisali 7 parkirnih mest, označbe na glavnini ostalih parkirnih mest pa so obnovili. Na območju naselja Gočova so postavili novo prometno signalizacijo, ki označuje šolsko pot in bo poleg lani zgrajenih pločnikov in avtobusnih postajališč zagotavljala dodatno varnost. V naselju Spodnja Senarska so do začetka nove šolske sezone končali z glavnino del, ki so vezana na izgradnjo pločnikov, na območju zunaj naselja želijo omejiti hitrost na 60 kilometrov na uro ter postaviti signalizacijo za šolsko pot.

Foto: Radio Slovenske gorice

Povezani prispevki

1 Komentar

  1. Samo povem...

    Cona 30 je v trgu Sv. Trohice že več let, odkar do bili izgrajene hitrostne ovire, LA da nekateri tega niste opazili… Prečkanje ceste po nepotrebnem predstavlja dodatno nevarnost za otroke, je pa seveda kamot, da tisti,h ki z avti vozijo otroke ne moti šolski avtobus…

    Reply

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X