728×90 – glava
728×90 – glava
Zagotavljanje prometne varnosti ob začetku šolskega leta svojevrsten izziv

Zagotavljanje prometne varnosti ob začetku šolskega leta svojevrsten izziv

Za osnovno šolo Cerkvenjak je zagotovitev prometne varnosti v začetku šolskega leta svojevrsten izziv, saj v samem središču občine in kraja poteka celovita obnova regionalne cesta, hkrati s tem pa tudi ureditev območja pred občino, ki je v neposredni bližini šole.

Kot je povedal ravnatelj Mirko Žmavc, so se tako na občini, kot tudi šoli maksimalno potrudili, da so prihodi in odhodi 314-ih otrok v vrtcu in šoli kar se da varni:

POSNETEK: MIRKO ŽMAVC

      ZMAVC (4-AVG)

V občini Cerkvenjak, kjer še vedno izvajajo celovito modernizacijo regionalne ceste skozi občinsko središče, pa imajo v investicijskem načrtu nekatere projekte, ki zaradi pomanjkanja državnih in evropskih sofinancerskih sredstev še čakajo na izvedbo. Omenimo jih nekaj: modernizacija več odsekov lokalnih cest, ureditev kabinetov za glasbeno šolo, večja knjižnica ter kuhinja v prostorih osnove šole. Več denarja želijo tudi za vodooskrbne projekte, za ureditev razglednega stolpa na stolpu gasilskega doma, za postavitev in ureditev lokalne eko tržnice in parkirišča v središču Cerkvenjaka. Med dolgoročnimi projekti v cerkvenjaški občini so tudi ureditev medgeneracijskega centra, vzpostavitev enote doma za upokojence, gradnja večnamenske športne dvorane, ureditev polnilnic za električne avtomobile, sofinanciranje individualnih čistilnih naprav in še nekateri drugi projekti.

Kako daleč je obnova državne ceste skozi Cerkvenjak preverite TUKAJ.

Foto: Radio Slovenske gorice

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X