728×90 – glava
728×90 – glava
Lenarški policisti pred zanesljivo smrtjo rešili prikupnega kužka

Lenarški policisti pred zanesljivo smrtjo rešili prikupnega kužka

Policisti Policijske postaje Lenart so včeraj zjutraj med opravljanjem svojih vsakodnevnih nalog v Lenartu ob cesti opazili ležečega kužka. Kot vedno v podobnih primerih so preverili, kaj je z živaljo in ali je morebiti poškodovana.

Zgroženi so ugotovili, da je imel kuža okoli vratu zavezano vrv, ki je bila zategnjena tako močno, da mu ni več dopuščala normalnega dihanja. Pravzaprav je verjetno že zgubljal svojo bitko s smrtjo. Policisti so mu vrv nemudoma prerezali, da je lahko normalno zadihal ter ga na policijski postaji nahranili in mu ponudili vodo. Čeprav je kuža ob najdbi, verjetno v strahu pred ljudmi in nožem, s katerim so mu policisti prerezali vrv, še kazal znake nezaupanja in se skušal braniti, se je s polnim želodčkom pokazal v popolnoma drugi luči.

Prijazen kuža se je policistom zahvalil z nežnim privijanjem k njim in z iskanjem pozornosti. Policisti so najdenega psa po oskrbi odpeljali v veterinarsko ambulanto v Lenartu, kjer so ga dodatno oskrbeli in ugotovili da nima vstavljenega čipa. Svoj začasni dom je zdaj našel v mariborskem azilu za živali. Policisti so prvi del te krute zgodbe zaključili z odliko. Vendar se ne bodo ustavili. Vse svoje napore bodo vključili v iskanje neodgovornega lastnika psa in če ga bodo našli, ga bodo v skladu s predpisi pripeljali pred roko pravice.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X