728×90 – glava
728×90 – glava
150 let organiziranega gasilstva na Slovenskem

150 let organiziranega gasilstva na Slovenskem

Predsednik vlade Marjan Šarec je 150-letnico organiziranega gasilstva na Slovenskem, ki so jo z osrednjo slovesnostjo in gasilskim mimohodom nekaj več kot 3300 udeležencev v nedeljo zaznamovali v Metliki, označil za praznik veselja in ponosa.

Slovenskim gasilcem se je v imenu države in državljanov zahvalil za pomoč pri številnih nevšečnostih. Šarec je v slavnostnem govoru opozoril, da je Gasilska zveza Slovenije največja humanitarna organizacija v državi, gasilci pa so najmočnejša vojska za boj proti vsem nevšečnostim, s katerimi se soočajo državljani in katerih si pred 150 leti niso mogli zamisliti. Biti gasilec je čast in odgovornost, hkrati pa to pomeni biti pripravljen delati za sočloveka in svojo državo, je nadaljeval in pristavil, da slovenske gasilce odlikujejo duša, srce in skrb za sočloveka. Gasilstvo ima sicer dolgoletno tradicijo tudi v osrednjih Slovenskih goricah, pa poudarja predsednik Gasilske zveze Lenart Jože Selinšek:

POSNETEK: JOŽE SELINŠEK

      SELINSEK (9-SEP)

Gasilske škornje v Sloveniji obuva kar 165.000 članov iz več kot 1.400 društev, ki so vključena v 120 gasilskih zvez, razdeljenih med 17 gasilskih regij. Te pa nato tvorijo krovno organizacijo, Gasilsko zvezo Slovenije.

Foto: Radio Slovenske gorice

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X