728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Agatin čarobni plašč varuje okolje, ohranja naravne vrednote in kulturno dediščino

FOTO: Agatin čarobni plašč varuje okolje, ohranja naravne vrednote in kulturno dediščino

Mariborski varstveno delovni center Polž, lenarška enota Mravlja je skupaj s še tremi javnimi in zasebnimi partnerji minuli petek zaključil evropsko sofinanciran projekt Okusi in doživi preprosto čudovite Slovenske gorice – Agatin čarobni plašč.

Glavni cilji 50.000 evrov vrednega projekta so bili varovanje okolja, ohranitev naravnih vrednot in kulturne dediščine. Govori direktorica VDC Polž Maribor Jasmina Breznik:

POSNETEK: JASMINA BREZNIK

      BREZNIK (10-SEP)

Z omenjenim projektom VDC rešuje izzive v osrčju Slovenskih goric v smislu trajnostnega in sonaravnega povezovanja ter razvoja podjetništva, zlasti na področju turizma ter okolja, pa tudi plesnega in jahalnega športa ter kulture in drugih društvenih dejavnosti, pa tudi vključevanje ranljivih skupin, je povedal župan občine Lenart, mag. Janez Kramberger:

POSNETEK: JANEZ KRAMBERGER

      KRAMBERGER (10-SEP)

Na petkovem dogodku ob zaključku projekta so pripravili kulturni program, modno revijo, na kateri so med drugim predstavili tudi slovenjegoriško promocijsko nošo, na delavnicah so se obiskovalci podučili o pripravi naravi prijaznega pralnega sredstva in se okrepčali z Ovtarjevo ponudbo domačih dobrot. Na dogodku so se z izvajalci projekta družili tudi otroci iz vrtca in šole, predstavitve so se udeležili stanovalci Doma Sv. Lenarta in Socialno varstvenega zavoda Hrastovec, kar je dokaz, da Agatin čarobni plašč res povezuje.

Podrobneje o dogodku Agatin čarobni plašč je za našo radijsko postajo spregovorila Gordana Kosanič. Kaj je povedala prisluhnite TUKAJ.

Celotno reportažo z dogodka lahko poslušate TUKAJ.

Foto: Radio Slovenske gorice

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X