728×90 – glava
728×90 – glava
Spet podtaknili nerjaveče palice in uničili kombajn

Spet podtaknili nerjaveče palice in uničili kombajn

Namernemu uničevanju kombajnov z inoks palicami, ki smo mu priča v zadnjih mesecih, ni videti konca.

Po tem ko smo v našem programu že poročali o številnih uničenih kombajnih na območju Slovenskih goric, je v Občini Benedikt pretekli konec tedna prišlo do novega incidenta. Tam je bil poškodovan oziroma uničen še en kombajn, dodatna dva pa še na območju Gornje Radgone. Neznani storilci namreč že več mesecev v posevke koruze nastavljajo nerjaveče palice, ki ob stiku močno poškodujejo kombajn. Kmetje so zaradi tega jezni in obupani, saj kombajnisti zaradi strahu pred uničenjem kombajna pogosto odklanjajo žetev na tem območju. Problem pa nastane tudi pri preventivnih ukrepih, saj lastniki kombajnov le-teh, tudi če bi jih želeli, ne morejo zavarovati. Emil Walner iz Benedikta, lastnik kombajna, ki smo ga obiskali na terenu, nam je povedal več o tem, kaj se pravzaprav s kombajnom zgodi, ko zadene ob kovinski predmet:

POSNETEK: EMIL WALNER

      WALNER (24-OKT)

Po poročanju časnika Večer je sicer preiskava v polnem teku, policisti in kriminalisti PU Murska Sobota pa so na zelo dobri poti do odkritja storilca, odgovornega za namerno uničevanje. Čakajo še na analizo materialnih dokazov za kazensko ovadbo, storilec pa naj bi bil najverjetneje moški, star okoli 45 let, ki prebiva na benediškem koncu in ki naj bi bil prvotno doma pri Negovi. Motiv bo potrdila policijska preiskava, predvidevajo pa, da se želii s takšnim početjem maščevati nekdanji družini.

V ŽIVO: Namerno uničenih več kombajnov!

Objavil/a Radio Slovenske gorice dne Ponedeljek, 07. oktober 2019

Foto: Radio Slovenske gorice

Povezani prispevki

2 komentarja

  1. Matej

    Sem iz drugega konca Slovenije in ne vem kaj bi človek lahko rekel na vse to, človeška zloba je neverjetna. Ampak, mislim da bi lahko našli tudi po tem, ko nekdo kupi palice, toliko jih doma gotovo nima. Treba je vprašati prodajalce te kovine. Pozdrav iz Posavja

    Reply

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X