728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Mladi gasilci Gasilske zveze Lenart uspešni na tekmovanju v gasilski orientaciji

FOTO: Mladi gasilci Gasilske zveze Lenart uspešni na tekmovanju v gasilski orientaciji

Pomemben del Gasilske zveze Lenart so tudi mladi prostovoljni gasilci v posameznih prostovoljnih gasilskih društvih.

Teh je na območju Upravne enote Lenart, v desetih društvih, okoli 400, sodelujejo pa v vrsto aktivnostih, je pojasnil Aleš Škrobar, mentor gasilske mladine v Prostovoljnem gasilskem društvu Osek:

POSNETEK: ALEŠ ŠKROBAR

      ALES (25-OKT)

Gasilskega podmladka pa imajo dovolj tudi v Benediktu, saj je v tamkajšnjem prostovoljnem gasilskem društvu aktivnih 30 mladih. In prav v Benediktu je letos potekalo začetno tekmovanje v gasilski orientaciji, na katerem so sodelovale ekipe iz tukajšnje gasilske zveze. Govori mentorica mladine v PGD Benedikt Mojca Maurič:

POSNETEK: MOJCA MAURIČ

      MOJCA (25-OKT)

Najboljši mladi tekmovalci v Benediktu so se nato v Miklavžu pri Ormožu udeležili 13. regijskega tekmovanja v gasilski orientaciji, na katerem so pionirke in mladinke iz Oseka osvojile drugi mesti, gasilci pripravniki iz PGD Benedikt pa prvo mesto. Poslušajmo, kaj so povedali v našem studiu:

POSNETEK: GASILCI

      GASILCI (25-OKT)

Državno tekmovanje v gasilski orientaciji pa je potekalo sredi septembra na Kopah. Tudi tam so se naši gasilci odlično odrezali. V močni konkurenci so pionirke iz PGD Osek osvojile osmo mesto, mladinke šesto, gasilci pripravniki iz Benedikta pa so tekmovanje končali na 30. mestu.

Foto: Barbara Potrč

Foto: PGD OSEK – Facebook

 

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X