728×90 – glava
728×90 – glava
V Mariboru našli še eno neeksplodirano bombo

V Mariboru našli še eno neeksplodirano bombo

V Mariboru so na gradbišču pri nakupovalnem središču Europark v soboto dopoldne našli neeksplodirano letalsko bombo iz druge svetovne vojne.

V trenutnem stanju po navedbah predstavnikov civilne zaščite ni nevarna, zato ni razlogov za preplah. Pristojne službe pa poročajo o še eni tovrstni najdbi v Mariboru, in sicer v neposredni bližini železniškega mostu med Mlinsko in Plinarniško ulico. Govori Hinko Pušnik s Policijske uprave Maribor:

POSNETEK: HINKO PUŠNIK

      PUSNIK (28-OKT)

Po besedah Ivanke Grilanc iz uprave za zaščito in reševanje gre pri sobotni najdbi za 250 kilogramov težko letalsko bombo z dvema mehanskima vžigalnikoma. Vodja občinske službe za zaščito, reševanje in obrambno načrtovanje Matej Zupanič je pojasnil, da preučujejo več scenarijev glede načina odstranitve bombe. Kot trenutno kaže, bodo bombo onesposobili na mestu najdbe, zato bo najverjetneje treba izprazniti okolico. Zaenkrat še ni znano v kakšnem obsegu. V preteklih letih so sicer na širšem območju v bližini Drave in Europarka našli že več neeksplodiranih zavezniških bomb. Maribor je bil v drugi svetovni vojni eno najbolj bombardiranih mest na območju nekdanje Jugoslavije, samo 14. oktobra 1944 je na mesto in okolico padlo 560 bomb, ki so ubile 76 ljudi.

Foto: OBČINA MARIBOR

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X