728×90 – glava
728×90 – glava
Tradicionalni slovenski zajtrk zrastel iz ideje slovenskih čebelarjev

Tradicionalni slovenski zajtrk zrastel iz ideje slovenskih čebelarjev

Pred dnevom slovenske hrane in tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki bo v petek, so deležniki pri projektu danes poudarili pomen lokalno pridelane hrane.

Tako je letos dan tudi zahvala vsem pridelovalcem in predelovalcem hrane. Na letošnji dan slovenske hrane, 15. november, bodo številne šole, vrtci in druge ustanove že devetič izvedle Tradicionalni slovenski zajtrk. Eden od ciljev tega projekta je, da premislimo o načinu prehranjevanje, kakšno hrano izbiramo, pripravljamo in kaj jemo. Ključno je tudi opozorilo o pomenu hrane iz bližine, na kar opozarja tudi Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije. Na njihovo pobudo je tudi nastal, najprej medeni zajtrk potem pa tradicionalni slovenski zajtrk, na katerem ne manjka slovenski med:

POSNETEK: BOŠTJAN NOČ

      BOSTJAN NOC (13-NOV)

Dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom ima dve sporočili: da uživajmo zajtrk kot pomemben del zdravega prehranjevanja in da dajmo priložnost tudi slovenskim prehrambenim izdelkom.

Foto: Splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X