728×90 – glava
728×90 – glava
Kakovosten med je nepogrešljiv v vsakem gospodinjstvu

Kakovosten med je nepogrešljiv v vsakem gospodinjstvu

V tradicionalni slovenski zajtrk, ki smo si ga privoščili pretekli petek ob dnevu slovenske hrane, sodi tudi med.

Gre za naravno sladko snov, ki ga izdelajo čebele iz nektarja cvetov ali izločkov iz živih delov rastlin ali izločkov na živih delih rastlin, ki jih čebele zberejo, predelajo z določenimi lastnimi snovmi, ga shranijo, posušijo in pustijo dozoreti v satju. V času, ko se vroči del leta preveša v hladnejšega, je med odličen zaveznik dobrega imunskega sistema, zato je nepogrešljiv v vsakem gospodinjstvu. Marsikdo pa ne ve, ali mora biti kakovosten med v trdem ali tekočem stanju. Za odgovor na to vprašanje smo prosili Stanislava Senekoviča, predsednika Čebelarskega društva Sveti Jurij v Slovenskih goricah:

POSNETEK: STANISLAV SENEKOVIČ

      SENEKOVIC (18-NOV)

Foto: Radio Slovenske gorice

 

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X