728×90 – glava
728×90 – glava
Vabljeni na ogled filma Kaplja na vedru, v katerem je predstavljeno življenje škofa Jožefa Smeja

Vabljeni na ogled filma Kaplja na vedru, v katerem je predstavljeno življenje škofa Jožefa Smeja

Preteklo nedeljo je škof doktor Jožef Smej, ki jesen svojega življenja preživlja v Domu svetega Lenarta, praznoval 75-letnico duhovništva s tako imenovano rubinovo mašo v domski kapeli.

Praznovanja smaragdnega jubileja so so udeležili številni visoki cerkveni predstavniki, med njimi tudi apostolski nuncij, ki je v nagovoru dejal, da je škof Smej poseben duhovnik in tudi poseben škof. Na lastni koži je izkusil Kraljevino, vojno, obdobje po vojni, jugoslovanski režim in svobodo. V svojem življenju je Smej spoznal vsaj osem papežev, šest jih je preživel. Papež Frančišek je škofu Smeju po apostolskem nunciju poslal srebrno medaljo svojega pontifikata in ga dodal na seznam molitvenih namenov ter ga prosil naj moli zanj. Škofa Smeja, ki je letos dopolnil že 97 let, smo pred časom obiskali tudi mi:

POSNETEK: JOŽEF SMEJ

      SMEJ (12-DEC)

Povejmo še, da lenarška župnija danes, v četrtek (12. decembra) po večerni sveti maši ob 18.30 pripravlja v župnijski učilnici ogled filma Kaplja na vedru, v katerem je predstavljeno življenje doktorja Jožefa Smeja. Film je poimenovan po njegovi istoimenski pesniški zbirki, ki je izšla leta 1992, simbolično pa naslov pomeni, da je tudi sam kot kaplja, majhen, skromen, a v svojih delih velik,” je povedal generalni vikar Lojze Kozar, ki je idejni vodja in producent pri filmu.

Foto: Alojzij Cvikl – Facebook

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X