728×90 – glava
728×90 – glava
Obiskali smo družino Vasle v Vinički vasi

Obiskali smo družino Vasle v Vinički vasi

V tem tednu smo obiskali družino Vasle v Vinički vasi, ki nujno potrebuje nov dom.

Oče Smiljan, mama Suzana in 6-letni Vid živijo v 200 let stari hiši, cimprači, katere obnovo so strokovnjaki odsvetovali, saj zidovi ne bi vzdržali novega ostrešja. Prostori so vlažni, stene so ob dežju razmočene, Smiljan in Suzana pa sta zaradi zdravstvenih težav nezaposljiva in prejemata zgolj nadomestilo in socialno pomoč. Poslušajmo, kaj sta povedala ob našem obisku:

POSNETEK: SMILJAN – SUZANA 

      SMILJAN-SUZANA (10-JAN)

Akcija zbiranja sredstev za nov dom družine Vasle je v polnem teku. Skupaj so stopili Občina Lenart, Center za socialno delo Lenart, Območno združenje Rdečega križa Lenart, krajevna skupnost in Karitas, pomoč pa so ponudili tudi številni sovaščani in sorodniki. Govori Petra Krepek Cafnik, predsednica Krajevne skupnosti Lenart:

POSNETEK: PETRA KREPEK CAFNIK

      KREPEK-CAFNIK (10-JAN)

Krepek-Cafnikova še dodaja, da bodo z gradnjo nove hiše pričeli takoj, ko bo mogoče. Predvsem je to odvisno od vremenskih razmer in zlasti od višine zbranih sredstev. V času gradnje – hišo bodo zgradili na obstoječi lokaciji – bo družina stanovala pri sorodnikih v Mariboru.

Spomnimo, da lahko denarna sredstva nakažete na račun Območnega združenja Rdečega križa Lenart (št. računa: SI56 0410 2000 0252 769 / Sklic: 99 / Namen: DRUŽINA VASLE).

Foto: Radio Slovenske gorice

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X