728×90 – glava
728×90 – glava
Koronavirus se med ljudmi prenaša kapljično, v primeru suma se je potrebno najprej obrniti na osebnega zdravnika

Koronavirus se med ljudmi prenaša kapljično, v primeru suma se je potrebno najprej obrniti na osebnega zdravnika

Novi koronavirus, ki so ga na Kitajskem prvič zaznali decembra preteklo leto, je do sedaj zahteval že več kot 2000 smrtnih žrtev, več kot 74.000 ljudi pa je okuženih. Največ primerov obolelih s koronavirusom so potrdili na Kitajskem, virus pa se je od svojega izbruha razširil še v druge, tudi evropske države.

V sosednji Italiji je okuženih okrog 150 ljudi, po trenutnih podarkih pa so trije umrli. V Sloveniji doslej še nismo imeli potrjenega primera okužbe s koronavirusom, so pa slednjo potrdili pri slovenskih državljanih, ki sta bila na križarjenju z ladjo Diamond Princess in se trenutno zdravita v bolnišnici na Japonskem. O tem, kako se virus med ljudmi prenaša, o poteku bolezni in o posebej ogroženih skupinah smo se pogovarjali z dr. Zoranom Simonovičem z NIJZ Območne enote Maribor:

POSNETEK: ZORAN SIMONOVIČ

      SIMONOVIC

Razmere in ukrepi za zajezitev virusa se hitro spreminjajo, zato tudi pri potovanju v Italiju preverite ali veljajo kakšne omejitve ali priporočila. Dr. Simonovič ob tem poudarja, da se morajo osebe, ki so potovale na ogrožena območja in pri sebi zaznajo znake okužbe s koronavirusom, najprej obrniti na osebnega zdravnika.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X