728×90 – glava
728×90 – glava
Gibanca predstavlja del kulinarične dediščine Slovenskih goric

Gibanca predstavlja del kulinarične dediščine Slovenskih goric

Slovenjegoriška gibanca, pečena v krušni peči, predstavlja tipično jed slovenjegoriškega geografskega območja.

Za ohranjanje tovrstne kulinarične dediščine je že pred časom (leta 2013) poskrbel tudi projekt Slovenjegoriška gibanca – bogastvo, ki ga ne smemo pozabiti in se je izvajal na področju LAS Ovtar Slovenskih goric. Za ohranjanje te tipične jedi se še posebej trudijo Kmetijsko gozdarski zavod Ptuj, Kmetijsko svetovalna služba Lenart in v Društvu kmečkih žena in deklet Lenart. O samem poteku in namenu projekta smo se pogovarjali s Terezijo Bogdan s Kmetijsko svetovalne službe Lenart, ki je bila tudi vodja projekta: 

POSNETEK: TEREZIJA BOGDAN 

      TEREZIJA

Foto: Radio Slovenske gorice

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X