728×90 – glava
728×90 – glava
VEČER ŽENSKIH ZGODB TIK PRED OSAMO

VEČER ŽENSKIH ZGODB TIK PRED OSAMO

Tik pred dnevom žena in pred pojavom koronavirusa se je v kavarni Lena Caffe odvil pogovorni večer Ženske zgodbe. Večer, ki je bil v prvi vrsti namenjen ženskam je bil prežet z žensko literaturo, glasbo, energijo in predvsem odločnim ženskim glasom, je povedala Nina Zorman iz Kreativne Pike, ki je pomagala pri organizaciji.

Svoj pogled na vlogo ženske nekoč in danes sta predstavili pisateljici Cecilija Novak in Barbara Pristovnik. Če je Novakova v svojih literarnih delih na piedestal postavila junaško mati številnih otrok, delavko v tovarni, kmetico, viničarko, deklo in nezakonsko mati, pa Pristovnikova v svojem zadnjem delu Čudežni deček pokaže na ambiciozno žensko, brez kančka materinskega čuta, kjer v družini vladajo milo rečeno strupeni odnosi.

Zanimanje za dogodke, ki vsebujejo dobre zgodbe, pozitivno sporočilo in prispevajo k razvoju lokalne skupnosti je veliko. Na koncu Večera ženskih zgodb je bilo sporočilo enotno – ženske naj ostanejo edinstvene, pogumne in drzne, naj se imajo rade točno takšne kot so.

VIR FOTOGRAFIJE: FACEBOOK@kreativnaPiKA

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X