728×90 – glava
728×90 – glava
Stanje v DOS Ljutomer se normalizira – prvi stanovalci po dolgem času na domskem vrtu

Stanje v DOS Ljutomer se normalizira – prvi stanovalci po dolgem času na domskem vrtu

Petek, 8. maj je bil za Dom starejših občanov Ljutomer pomemben dan. Prve stanovalce so po dolgem času odpeljali na skupne balkone in v domski vrt. Tudi sicer se razmere v domu izboljšujejo, epidemiološka slika je ugodnejša, v domu je še 14 Covid pozitivnih stanovalcev. Poleg vodje zdravstvene nege ge. Andreje Bogdan se je vrnilo še nekaj domskih delavcev, manjka jih še zmeraj polovica.
Zdravstvena ekipa Splošne bolnšnice Murska Sobota je s 3. majem zaključila z delom v domu. Za njihovo pomoč in dosežen rezultat pri zajezitvi širjenja virusa se jim je na včerajšnjem kupnem sestanku s predstavniki obeh pristojnih ministrstev Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstva za zdravje s priložnostnimi darili – izdelki stanovalcev, zahvalil direktor doma mag. Tomislav Nemec. Posebej se zahvaljuje tudi obema vodjema zdravstvene nege ge. Nataliji Vičar ter ge. Tanji Žmauc ter delavcem, ki so v tem obdobju delali v domu.
Kot so sporočili, se vodstvo doma zaveda, da je sedaj zelo pomembno ohraniti pozitiven trend in obstoječi način dela, ki ga je potrebno še izboljševati, saj učinkovito obvladovanje Covid predstavlja zelo velik strokovni izziv. Tako so vodstvo doma, v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvo za zdravje, povabili v dom strokovno ekipo iz UKC Maribor, ki se je na povabilo prijazno odzvala. Strokovnjaki UKC Maribor bodo v tej odločilni fazi izkorenitve virusa svetovali in tudi sami sodelovali na osnovi izkušenj, ki so jih pridobili na bolnišničnem Covid oddelku v UKC Maribor. Del sistematičnega pristopa, ki so ga že predstavili, je tudi usposabljanje domskega osebja na najvišjem nivoju, da bodo lahko kasneje trajno sami obvladovali strokovno zahtevno zdravstveno okolje, katerega vzpostavitev je glede na specifike domov za starejše velik izziv.

Foto: DOS LJUTOMER – Direktor doma mag. Tomislav Nemec se je zdravstveni ekipi Splošne bolnišnice Murska Sobota zahvalil za njihovo pomoč

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X