728×90 – glava
728×90 – glava
Koronavirus nas je spomnil na pomembnost sezonske in lokalno pridelane hrane

Koronavirus nas je spomnil na pomembnost sezonske in lokalno pridelane hrane

Sezonska in lokalno pridelana hrana sta temelj zdravega prehranjevanja, takšna hrana lahko vsebuje manj konzervansov kot tista, ki prepotuje dolgo pot do našega krožnika, saj so lahko roki njenega trajanja krajši. Lokalna trajnostna oskrba pa ima poleg bolj kakovostnih živil še širši družbeni pomen. Z nakupovanjem lokalnih pridelkov podpiramo lokalno kmetijstvo, samooskrbo in okolje ter hkrati skrbimo za to, da bodo tovrstne dejavnosti obstajale tudi v naši prihodnosti. Na pomen lokalne pridelave nas je v letošnjem letu spomnila tudi epidemija koronavirusa, pri čemer smo se zaradi negotovih dobavnih poti živil začeli bolj zavedati pomembnosti samooskrbe v izrednih razmerah, kakršnim smo jim priča. O tem, kaj smo se v času novega koronavirusa naučili v zvezi z lokalno samooskrbo, smo se pogovarjali z Metko Ternjak Gomboc, strokovnjakinjo na področju zdravega življenja:

      TERNJAK GOMBOC (14-AVG)

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X