728×90 – glava
728×90 – glava
“Slovenija ni servis ki služi nam, služi interesom lobijev”

“Slovenija ni servis ki služi nam, služi interesom lobijev”

Včeraj se je v Domu kulture Lenart odvil županov sprejem gospodarstvenikov, direktorjev javnih zavodov in predstavnikov društev ter drugih organizacij, v zahvalo za dobro sodelovanje v dobrodit občine. Večer je popestril Mešani pevski zbor Prve gimnazije Maribor. 

Janez Kramberger, tamkajšnji župan, je goste nagovoril s kratkim pregledom statističnih podatkov iz občine in izpostavil problem za gospodarstvo in podjetništvo, katerega vidi predvsem v slabi drži države. Kot je povedal, je Slovenija demokratična republika, pravna in socialna država, vendar pa ni sesrvis, ki nam služi, bolj ga razume kot aparat, ki služi interesom lobijem.

Omejuje podjetništvo, iniciativo in ustvarjalnost, slovenska družba se je spremenila v vaško skupnost, kjer si močan samo v primeru, če lahko komu kaj zrihtaš ali ga nategneš. Smo majhna dežela in veliki narcisi, ki živimo v svojem črno-belem svetu, smo levi in desni, srednja pot ne obstaja,”, argumentira župan.

Kot dodaja Kramberger, se način političnega odločanja iz preteklosti ponavlja, ravnamo se po kompasu svetovnih bank in Bruslja. Sami smo krivi, poudarja, ne drugi in poziva družbo k enotnosti: “Dogovorimo se in si določimo prioritete. Pomembno je to, kar služi javno koristi, vsak in vsi smo pomembni za kreativno okolje, ki ga potrebujemo.”

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X