728×90 – glava
728×90 – glava
Danes bodo najavili uradni začetek pustovanja na Ptuju

Danes bodo najavili uradni začetek pustovanja na Ptuju

Kot smo že poročali, so priprave na 55. Kurenotvanje na Ptuju že v polnem teku. Na domačiji drugega princa karnevala, Matevža Zokija na Budini pri Ptuju, bodo tudi letos na današnji dan natanko ob polnoči najavili uradni začetek pustnih opravil na Ptuju.

Na ta dan si kurenti po tradiciji prvič nadenejo zvonce, s katerimi zaplešejo ob ognju, s tem pa začnejo svoje poslanstvo odganjanja zime in zla v zameno za pomlad, srečo in dobro letino. Pustne norčije na Ptujskem se bodo nato vrstile vse do pokopa pusta, ki je 17. februarja, najbolj zgoščeno pa bo dogajanje zlasti od 7. februarja dalje. Skupno na več kot 100 prireditvah javnega pomena organizatorji pričakujejo okoli 10.000 aktivnih udeležencev in vsaj 120.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Nekaj aktivnosti v zvezi z letošnjim kurentovanjem je že potekalo minuli vikend, in sicer sejem korantove opreme v Spuhlji v organizaciji Kulturnega društva Folklornih dejavnosti Korant Spuhlja. Za več informacij o poteku sejma pa prisluhnite tonskemu posnetku in Marku Šamperlu iz omenjenega kulturnega društva.

      sejem korantove opreme v Spuhlji

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X