728×90 – glava
728×90 – glava
Zaradi napovedanega snega lahko odpade pouk

Zaradi napovedanega snega lahko odpade pouk

Po napovedih Agencije RS za okolje, sneženje, ki je napovedano danes ne bo ponehalo vse do petka zvečer. V vzhodni polovici Slovenije lahko pričakujemo od 40 do 60 cm snega.  

Ponekod na Štajerskem bo predvidoma padlo tudi do 80 cm snega. Kot opozarjajo na Darsu, so na pošiljko snega pripravljeni. Po napovedih naj bi najbolj snežilo na mariborskem in novomeškem območju ter v Prekmurju.

Pristojne službe za varnost v prometu voznike opozarjajo, naj se na pot odpravijo le v nujnem primeru in naj bodo za volanom previdni ter pozorni.

Ministrica obvestila ravnatelje

obvestilo-vrtcem-solam
Poslano sporočilo ministrice

Dr. Stanislava Setnikar Cankar, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, v izrednem sporočilu, ki je bilo namenjeno ravnateljem (vrtcev, osnovnih šol, zavodov za izobraževanje otrok in mladostnikov, glasbenih šol in srednjih šol) predlaga, da se na območjih, kjer ne bo mogoče zagotoviti varnosti v cestnem prometu, skupaj z občinami odločijo, če odpovejo šolske prevoze in pouk.

Pouk bo potrebno nadomestiti v drugem terminu. Tudi proslave pred slovenskim kulturnim praznikom se lahko organizirajo naslednji teden.

Spoštovana ravnateljica, spoštovani ravnatelj!

Glede na opozorila Agencije RS za okolje, ki napoveduje v četrtek 5. in petek 6. februarja 2015 močno sneženje, predvsem v vzhodni polovici Slovenije, vam predlagamo, da se v petek, glede organizacije šolskih prevozov in izvedbe pouka v osnovnih šolah, pogovorite z ustanovitelji. Predlagamo, da se na območjih, kjer boste ocenili, da ne bo mogoče zagotoviti varnosti v cestnem prometu, skupaj z občino odločite, če odpoveste šolske prevoze in pouk. Po potrebi v tem primeru organizirajte nujno varstvo za učence, za varen prevoz pa naj poskrbijo starši sami.

Pouk, ki bi zaradi tega odpadel, tako v osnovnih kot v srednjih šolah, bo potrebno nadomestiti v drugem terminu, proslavo pred slovenskim kulturnim praznikom pa lahko organizirate tudi prihodnji teden. Ravnatelje srednjih šol prosimo, da nam pisno sporočite termine nadomeščanj pouka, v kolikor bo to potrebno, zaradi omenjenega razloga. 

Vremenskim razmeram se prilagodite tudi vrtci in ob smiselnem upoštevanju teh navodil poskrbite za varnost otrok.

dr. Stanislava Setnikar Cankar, MINISTRICA

O vsem bomo še poročali.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X