728×90 – glava
728×90 – glava
Žrtev ponedeljkovega napada z nožem izven življenjske nevarnosti

Žrtev ponedeljkovega napada z nožem izven življenjske nevarnosti

Iz PU Maribor sporočajo, da je žrtev napada pred gostinskim lokalom v Mariboru izven življenjske nevarnosti. Storilcu, 36-letnemu državljanu Senegala grozi do 15 let zapora. 

Včeraj ob 18. uri so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, s kazensko ovadbo k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru privedli 36- letnega tujca, državljana Senegala, utemeljeno osumljenega storitve kaznivega dejanja poskusa umora. Kot povedo iz omenjene PU, je osumljeni v  ponedeljek nekaj minut pred polnočjo, pred enim izmed gostinskih lokalov v Mariboru, iz brezobzirnega maščevanja, z nožem poskušal umoriti 32-letnega Mariborčana.

V preiskavi kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da sta se osumljeni in žrtev predhodno sprla v lokalu, ko pa ga je 32-letni Mariborčan zapuščal, mu je osumljeni sledil in ga v medverju vhodnih vrat, v navzočnosti lastnice lokala, zabodel v levo zgornjo stran prsnega koša, tik pod vratom. Njunemu sporu je botrovala osumljenčeva prvotna vsiljivost vsem prisotnim gostom v lokalu, med njimi tudi 32-letnemu Mariborčanu, ki je to osumljenemu jasno izrazil. To je osumljenega tako razjezilo, da je Mariborčana za tem napadel z nožem in ga poskušal umoriti,” še poročajo iz PU Maribor.

Pri dejanju je 32-letni Mariborčan utrpel posebno hudo telesno poškodbo, zaradi katere je na zdravljenju v UKC Maribor in je izven življenjske nevarnosti.

Kriminalisti so kaznivo dejanje sprva obravnavali kot poskus uboja, kriminalistična preiskava pa je pokazala, da ima osumljenčevo dejanje vse znake kaznivega dejanja poskusa umora. Za to kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom najmanj petnajstih let.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X