728×90 – glava
728×90 – glava
Vzgojno preventivna akcija “PEŠEC” tudi v Mariboru

Vzgojno preventivna akcija “PEŠEC” tudi v Mariboru

Aktivnostim v okviru akcije za večjo varnost pešcev se bo pridružil tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Maribor. Akcija bo potekala v sredo, 11. februarja, med 18. in 19. uro. 

Med 2. in 15. februarjem se v Sloveniji nadaljuje jeseni začeta akcija namenjena večji varnosti pešcev v prometu ”bodi previden”. Časovno je tako zajeto obdobje daljših noči in slabše vidljivosti, saj je varnost pešcev najbolj ogrožena prav v jesenskem in zimskem času, ko je dan najkrajši oziroma je zaradi neugodnih vremenskih razmer slabša vidljivost.

Vzgojno preventivno akcijo koordinira javna agencija RS za varnost prometa, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV v CP). V Mariboru bo akcija potekala na naslednjih lokacijah: Studenška ulica, Ljubljanska ul. – Trg revolucije, Preradovičeva – Gorkega in v okolici Europarka na Pobreški cesti, do Titove ceste. V primeru slabega vremena se izvedba akcije prestavi na četrtek, 12. februar.

Kot še sporočajo iz MO Maribor, bodo v vzgojno preventivni akciji sodelovali člani komisije za akcije pri SPV, prostovoljci ZŠAM Certus Maribor, redarji, policisti in dijaki Srednje prometne šole Maribor. Koordinator akcije je Vinko Virtnik, namestnik predsednika SPV v CP. Odsevne trakove in preventivno gradivo bo zagotovil SPV v CP MO Maribor.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X