728×90 – glava
728×90 – glava
Veterani vojne za Slovenijo Lenart bodo zamenjali vodstvo

Veterani vojne za Slovenijo Lenart bodo zamenjali vodstvo

Člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Lenart se bodo danes zbrali na rednem občnem zboru, ki bo letos tudi volilni. Izvolili bodo nadzorni odbor, častno sodišče in predsednika. 

Omenjeno združenje pokriva območje vseh občin Upravne enote Lenart, združuje pa veterane 10-dnevne osamosvojitve vojne leta 1991.

Podelili bodo priznanja

Kot nam je dejal dosedanji predsednik območnega združenja omenjenih veteranov, ki tudi letos kandidira za isto vlogo, Darko Škerget, so štiri leta minila in z njimi se poslavlja tudi dosedanja postava vodstva združenja.

Ob tem še dodaja, da je udeležbo na volilnem občnem zboru potrdil tudi predsednik veteranov vojne za slovenijo Vladislav Lipič, s katerim bosta skupaj podelila zvezna priznanja. Bronasto plaketo OZVVS Lenart letos prejme župan občine Benedikt Milan Gumzar in član predsedstva OZVVS Feliks Borko, srebrno plaketo pa bodo podelili njihovemu blagajniku, Marjanu Ručigaju.

V lanskem letu so v združenju zapisali 32 različnih aktivnosti, med njmi udeležbe na pohodih, veteranskih igrah in na raznih športnih tekmovanjh ter tudi izlet v jeseni. Slednje aktivnosti predvidevajo tudi v prihodnje.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X