728×90 – glava
728×90 – glava
K čemu se bodo danes zavezali koalicijski partnerji v mariborskem mestnem svetu?

K čemu se bodo danes zavezali koalicijski partnerji v mariborskem mestnem svetu?

Bodoči koalicijski partnerji v mariborskem mestnem svetu bodo danes podpisali koalicijsko pogodbo, ki jo je ekipa župana Andreja Fištravca, kljub umiku SMC, naposled le uspela sestaviti.

Kot so zapisali na STA, bo imela koalicija Liste župana Andreja Fištravca, DeSUS, Gasilcev Maribora, NSi in Stranke mladih – Zeleni Evrope 23 glasov v 45-članskem mestnem svetu.

Med drugim se bodo vpleteni zavezali, da bodo še letos izvedli reorganizacijo mestne uprave in do jeseni 2018, kot smo na našem portalu že zapisali, ustvarili novih 5000 delovnih mest. Koalicija je, po poročanju, v koalicijsko pogodbo, med drugim, namreč zapisala županovo predvolilno obljubo, da bo do oktobra 2018 povečala število delovnih mest v občini s trenutnih 55.900 na 60.900.

Delovna mesta predvidevajo s projekti 

Nova delovna mesta predvidevajo predvsem s projektom erMOM, ki naj bi s spodbudami za mala in srednja podjetja privedel do 1500 novih delovnih mest. Še enkrat toliko delovnih mest naj bi ustvarili s pomočjo pisarne za nove investicije, vsaj tisoč novih delovnih mest pa si obetajo od enega večjega investicijskega projekta, kot je Logistični center Letališče Maribor, Data Center ali Črpalna hidroelektrarna Kozjak.

Prav tako bodo gospodarske javne službe in občinska podjetja morala začeti z racionalizacijo poslovanja in krepitvijo tržnih dejavnosti, komunalna podjetja nameravajo povezati v holding in uvesti enotno javno naročanje, investitorjem pa olajšati pridobivanje zemljišč in znižati občinske dajatve.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X