728×90 – glava
728×90 – glava
Za leto 2015 v Radgonski občini 19 milijonov evrov

Za leto 2015 v Radgonski občini 19 milijonov evrov

Minuli ponedeljek se je občinski svet v Gornji Radgoni sešel na tretji redni seji. Proračun za letošnje leto znaša 19 milijonov evrov, največji postavki v njem pa sta vodovodni sistem in čistilna naprava.

Svetniki so obravnavali še odlok o razglasitvi kulturnih spomenikov lokalnega pomena, občinski svet je opravil še imenovanja predstavnikov občine v svete javnih zavodov in podjetij ter sklada.

Občane motijo neurejene ceste

Kot je za naš radio povedal Stanislav Rojko, tamkajšnji župan, letošnji proračun znaša 19 milijonov evrov, največji postavki v njem pa sta vodovodni sistem – Krak C in pa sama čistilna naprava ter kanalizacijski sistem. Ker se vodilni zavedajo tudi težav, ki jih prinašajo neurejene ceste, na katere občani tudi velikokrat opozarjajo, posodobitvi le-teh namenjajo 500 tisoč evrov. “Tu smo uvedli eno novost, in sicer smo v načrte razvojnih programov vpisali tisto, kar so nam o slednji problematiki povedale krajevne skupnosti,” argumentira župan.

Finančni tok ni tak kot bi si želeli

“Imamo pa likvodnostno težavo v naši občini. Mi gradimo čistilno napravo in tukaj imamo na prihodkovni strani predviden velik del evropskega in državnega denarja, finančni tok pa ni tak kot bi si želeli,” še pove Rojko in dodaja, da trenutno še čakajo na milijon dvesto tisoč evrov s strani kohezijskega sklada RS in ta denar čakajo tudi izvajalci, ki ga gradijo.

Burna razprava glede odloka o varstvu kulturne dediščine 

Prav tako so na seji sprejeli odlok o varstvu kulturne dediščine v občini, zaradi katere je, po Rojkovih besedah, tekla burna razprava. Ugotovili so, da ta odlok nujno potrebujejo, niso pa bili čisto zadovoljni z vsebino, zato bodo morda že čez leto dni pripravili kako spremembo tega odloka.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X