728×90 – glava
728×90 – glava
ŠOUM študentkam predala pripomočke za lažji študij

ŠOUM študentkam predala pripomočke za lažji študij

Študentska organizacija Univerze v Mariboru je v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije s projektom Sofinanciranje pripomočkov za študente invalide le tem namenila pripomočke v vrednosti slabih 1400 evrov. 

Tokrat sta bili prejemnici pomoči Tanja, študentka psihologije, ki je dobila kakovostne bergle, študentki Alenki, študentki DOBA Fakultete pa so podarili žogo, napravo TENS in pas za pravilno držo.

Kot je povedala Tanja ima protezo z elektronskim kolenom, ki ji odlično služi, vendar ji ne zagotavlja varnosti v zimskih pogojih. Prejete kakovostne bergle ji bodo tako zagotavljale varnejšo in udobnejšo hojo v zimskem času. V preteklosti se je namreč morala zaradi snega odjavljati od izpitov. Za amputiranca je ena izmed redkih aerobnih aktivnosti ravno “berglanje”, ki se na nek način lahko približa teku, ki ga je v času pred amputacijo oboževala.

Alenka pa trpi za cerebralno paralizo, zaradi katere ima težave s hojo in hrbtenico. Njeni pripomočki so žoga, naprava tens in pas za pravilno držo, ki ji bodo omogočali izvajanje vaj ter tudi lajšali bolečine. Predvsem ji bodo omogočili daljše sedenje v času študija in lažje gibanje.

»ŠOUM področju študentov invalidov posveča veliko pozornost in skozi celotno leto nudi pomoč tistim, ki so zaradi takšnih ali drugačnih posebnosti prikrajšani za normalno opravljanje študija. Pozivamo študente invalide, da se v prihodnje še bolj pogumno prijavijo na razpis in si s tem olajšajo študij in svoj vsakdan«, je dejal predsednik ŠOUM, Alen Brkić.

ŠOUM sicer poleg omenjenega projekta letno nameni tudi okoli 2000 evrov za »Brezplačno učno pomoč študentom invalidom«.

Fotografija je simbolična. 

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X