728×90 – glava
728×90 – glava
EMA 2015 – Prepričala Maraaya in skladba Here for you

EMA 2015 – Prepričala Maraaya in skladba Here for you

Osem izvajalcev je na sobotni Emi skušalo priti do evrovizijske vstopnice. Strokovna žirija je v superfinale poslala dva – Maraayo in Rudija Bučarja. Poslušalci in gledalci pa so odločili, da na Dunaj potuje Maraaya.

“Potihoma sva upala, da bi lahko bila med superfinalistoma. Uživala od prve do zadnje minute,” sta neposredno po uvrstitvi v superfinale za MMC povedala Marjetka in Aleš Vovk – Raay, ki sta se na odru predstavila pod skovanko Maraaya. “Zmaga predstavlja pravi pristop, ki sva ga ubrala,” pa sta dodala po velikem zmagoslavju.

Kdo sta Maraaya?

Maraaya sta pevka/avtorica Marjetka in producent/avtor Raay, Maraaya pa je izpeljanka iz njunih imen. Glasbenika, ki sta par tudi zasebno, sta svojo glasbeno pot začela v povsem drugih vodah, najprej v zabavno-glasbenem popu s skupino Turbo Angels in pozneje v popzasedbi Tangels. Žanrsko projekt Maraaya opredeljujeta kot “indiepop z elementi soula”.

Odločilo je nekaj več kot 7300 glasov

V telefonskem glasovanju, ki je odločilo zmagovalca, je skladba Maraaye Here fore you prejela 7.311 od skupno 12.760 prejetih glasov, Bučarjeva Šaltinka pa torej 5.449.

8 novih skladb letošnje Eme – redke v slovenščini

V ožji izbor letošnje Eme, slovenskega izbora za pesem Evrovizije, se je uvrstilo 8 skladb. Le štiri so bile v slovenščini, kar je tudi po našem mnenju razlog, da med poslušalci in gledalci ta izbor izgublja na popularnosti.

Alya & Neno Belan – Misunderstandings
Tim Kores – Once Too Many Times
Jana Šušteršič – Glas srca
I.C.E. – Vse mogoče
Clemens – Mava to
Maraaya – Here For You
Rudi Bučar En Figoni – Šaltinka
Martina Majerle -Alive

 

 

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X