728×90 – glava
728×90 – glava
Obeta se derbi med Mariborom in Olimpijo

Obeta se derbi med Mariborom in Olimpijo

Nogometaši so pretekli vikend pričeli s spomladanskim delom prvenstva. In že se nam obeta prvi derbi v letošnjem spomladanskem delu prvenstva med Mariborom in Olimpijo. 

Edini derbi odigran v letošnjem prvenstvu prve lige Telekom je bil odigran v Ljudskem vrtu v 12. krogu, 4. oktobra in se je končal z neodločenim rezultatom 3:3. Zadetke so takrat dosegli za Maribor Mendy, Šuler in Tavares, za Olimpijo pa Vukčevič, Šporar in Kapun.

Derbi v Stožicah bo že 11 tekma obeh nasprotnikov

Na preteklih desetih srečanjih med Olimpijo in Mariborom v Stožicah, je Maribor slavil štirikrat, štirikrat se je končalo brez zmagovalca, dvakrat je bila boljša Olimpija.

Kaj pričakovati od današnjega derbija v 21. krogu prvenstva, ki se bo pričel ob 20:05?

Vsekakor zanimiv dvoboj trenutno dveh ekip, ki sta največji magnet za gledalce. Ljubitelji nogometa pa si lahko le želimo všečne predstave in polnih tribun, kar pa je v Ljubljani prej izjema kot pravilo. Bodo pa tam vsekakor navijači Maribora – Viole.

V obeh taborih priznavajo, da je derbi kljub vsemu drugačna in posebna tekma in je adrenalin pred takšnimi srečanji pri vseh akterjih povečan. V taboru Olimpije vlogo favorita prepuščajo Mariboru in v izjavah iz vrst Olimpije Maribor celo primerjajo z nemškim Bayernom.

Je pa dejstvo, da v taboru vijoličastih nič ne prepuščajo naključju in so popolnoma osredotočeni na današnje srečanje. Po besedah trenerja Šimudže so vsi igralci pripravljeni, vprašljiv je le nastop zaradi manjše težave z virozo pri Filipoviću in Arghusu. Ostali igralci so zdravi, razen Dareta Vršiča, ki je bil operiran in ga še nekaj tednov ne bo v kadru Maribora. Zaradi štirih rumenih kartonov pa v kadru za današnji derbi ne bo Aleša Mertlja.

Pripravil: Dejan Stanko 

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X