728×90 – glava
728×90 – glava
V zdravstvenem domu Lenart pomanjkanje osebja, na razpise ni prijav

V zdravstvenem domu Lenart pomanjkanje osebja, na razpise ni prijav

V Zdravstvenem domu Lenart se srečujejo s pomanjkanjem pediatrov. Zato je Občina Lenart na svoji spletni strani objavila javni razpis za podelitev koncesije za opravljanje pediatrične dejavnosti v Zdravstvenem domu Lenart. 

Po poročanju Štajerskega tednika, trenutno sicer v tej zdravstveni ustanovi delujejo trije pediatri; koncesionarka Bernarda Vogrin, Zorica Ostojič Horvat, ki se je nameravala upokojiti, vendar bo delo nadaljevala vsaj do 30. junija letos, dvakrat tedensko pa za otroke skrbi tudi pediater Petar Šuput. Sicer je zdravstveni dom že novembra lani objavil razpis za novega pediatra, na katerega pa se ni prijavil nihče.

Je vzrok premalo plačilo? 

ZD Lenart je na svoji spletni strani objavil še razpis za dva doktorja medicine. Po neuradnih informacijah naj bi v zadnjem času ZD Lenart namreč zapustilo več zdravnikov, ki so se zaposlili v zasebnem sektorju, kjer so tudi bolje plačani.

Kot je razvidno iz zgoraj omenjenega razpisa, naj bi koncesijo podelili za nedoločen čas, izvajati pa naj bi jo začeli 1. julija letos. Rok za prijavo je do 18. marca. Prednost bo imel kandidat z lenarškega konca.

 

Foto: splet

Povezani prispevki

1 Komentar

  1. Micka

    Delovno mesto v ZD Lenart je v zadnjem času zapustlo več delavcev iz različnih kadrov, ne samo doktorji. KATASTROFA je vodstvo – dejstvo katero lahko potrdim iz lastnih izkušenj.

    Reply

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X