728×90 – glava
728×90 – glava
Novi prostori za mlade podjetnike v Mariboru

Novi prostori za mlade podjetnike v Mariboru

V Mariboru so ta teden uradno odprli novo poslovno enoto Štajerskega tehnološkega parka, ki bo v sodelovanju z NLB Centrom inovativnega podjetništva nudila podporno okolje za podjetništvo v Podravju. 

V osnovi je namenjena mladim podjetjem in podjetjem s potencialom rasti, pomaga jim pri uresničevanju podjetniških idej. Omenjena enota se nahaja v Železnikovi ulici na Pobrežju, v njej pa podjetnikom nudijo sodobno opremljene prostore, med katerimi je pet pisarn, štiri stalne in štiri premične delovne postaje ter prostor za dogodke.

Nudijo tudi strokovno pomoč

Zraven tega nudijo še strokovno pomoč, med drugim na področju vključevanja v projekte Evropske unije, sodelovanju na razpisih in prodiranju na tuje trge. V dveh mesecih delovanja pred uradnim odprtjem lahko že pokažejo konkretne rezultate, in sicer štiri dogovore o vključitvi, eno novoustanovljeno podjetje, tri potrjene dogodke in eno projektno iniciativo.

Pod okriljem Mariborske razvojne agencije 

Štajerski tehnološki park sicer spada pod okrilje Mariborske razvojne agencije, kjer po besedah direktorja Božidarja Pučnika opažajo, da mladi podjetniki in drugi s podjetniškimi idejami potrebujejo pomoč pri pretvarjanju svojih idej v prakso. Pučnik še dodaja, da so takšni prostori za mlade podjetnike izjemnega pomena, čeprav ima danes že skoraj vsak svoj računalnik in internet.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X