728×90 – glava
728×90 – glava
102 leti star Boris Pahor na Ptuju o kulturi ljubezni

102 leti star Boris Pahor na Ptuju o kulturi ljubezni

      BORIS-PAHOR (16-MAR)

Na Gregorjevo so na Ptuju pripravili prijeten večer, dogodek poimenovan Kultura ljubezni. Osrednji gost Boris Pahor je govoril o ljubezni, ženi in pomenu kulture ljubezni, večer pa je popestril pevski zbor Markovski kor.

Kultura ljubezni prav na gregorjevo

Prireditev Kultura ljubezni, ki so ga na gregorjevo pripravili v Dominikanskem samostanu vsebinsko opredeljujeta temi kultura in ljubezen, ki sta sicer izjemno prepleteni, saj večina umetniških del govori prav o ljubezni ali pa je prav ta inspiracija za nastanek umetnine.

Boris Pahor o kulturi ljubezni

Gost večera, izjemni pisatelj, tudi publicist in izjemen borec za slovensko besedo, g. Boris Pahor, je v začetnem delu prireditve predstavil svoj pogled na omenjeno vsebino in z njo povezana svoja dela. Pri njegovih častitljivih 102 letih je govoril o ljubezni, o ženi in pomenu kulture ljubezni. V nadaljevanju večera pa je umetniški program s tematiko ljubezni izvedel še Komorni zbor Kor iz Markovc.

Pogovor, ki je trajal dobro uro in ga je vodil Franc Mlakar, je v Dominikanski samostan na Ptuju v četrtek privabil številne Ptujčane, ki so odhajali polni vtisov. Tam je bil tudi naša sodelavka Maja Glaser Bedenik, ki je pripravila kratko Pahorjevo izjavo.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X