728×90 – glava
728×90 – glava
Z grafiti do lepše podobe podhoda na železniški postaji Ptuj

Z grafiti do lepše podobe podhoda na železniški postaji Ptuj

Center interesnih dejavnosti (CID) Ptuj in Društvo za šport invalidov Most Ptuj v sodelovanju s Slovenskimi železnicami med 23. in 27. marcem organizirajo vseslovensko prostovoljsko akcijo, katere nacionalni nosilec in koordinator je Slovenska filantropija. 

Uvod akcije, imenovan 6. dan za spremembe, letos poteka pod geslom Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI bodo prostovoljci na Ptuju nadaljevali že lani začeto uspešno akcijo pleskanja, poslikave in grafitiranja podhoda na železniški postaji Ptuj. S tem želijo železniškemu podhodu dati novo končno podobo.

Predstavitev poklica

Letošnja novost v okviru projekta bo predstavitev poklica slikopleskarja učencem osnovnih šol v Mestni občini Ptuj. Pri pleskanju in poslikavi podhoda lahko zainteresirani sodelujejo v času celotnega projekta ali samo posamezni dan. Obvezne pa so predhodne prijave zaradi lažje organizacije projekta.

Preizkus delovanja dvižnih ploščadi 

V petek, 27. marca, ob 10. uri bo ob zaključku akcije krajša slovesnost, med katerimi bodo tudi nekateri vrhunski slovenski športniki invalidi, ki bodo preizkusili delovanje dvižnih ploščadi za osebe na invalidskih vozičkih za dovoz do peronov in do Rogaške ceste.

Fotografija je simbolična.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X