728×90 – glava
728×90 – glava
Prometna nesreča terjala dve življenji

Prometna nesreča terjala dve življenji

Iz OKC PU Maribor sporočajo, da se je danes okrog pete ure zjutraj na regionalni cesti Slovenska Bistrica – Slovenske Konjice zgodila prometna nesreča, v kateri sta umrla dva udeleženca, ena oseba pa je huje telesno poškodovana. 

Huda prometna nesreča se je zgodila med voznikom osebnega avtomobila in voznikom tovornega vozila. Po do sedaj znanih podatkih sta voznik in en sopotnik v osebnem avtomobilu umrla, tretji sopotnik v osebnem avtomobilu pa je huje telesno poškodovan in se za njegovo življenje borijo v UKC Maribor. Voznik tovornega vozila je utrpel lahke telesne poškodbe.

Policisti so z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče, ki ga je vodil dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru, ob navzočnosti dežurnega državnega tožilca iz ODT v Mariboru, ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil po regionalni cesti iz smeri Slovenske Bistrice proti Slovenskim Konjicam.

Voznik osebnega avtomobila, pred nesrečo, na policistov znak ni ustavil, ampak je pospešil hitrost vožnje

V Vrholah pri Slovenskih Konjicah sta takrat opravljala redno kontrolo cestnega prometa policista PP Slovenska Bistrica, saj na tem odseku pogosteje prihaja do prometnih nesreč. Med kontrolo sta ustavljala tudi opisanega voznika osebnega avtomobila, ki pa na znak policistov ni ustavil, ampak je pospešil hitrost vožnje proti Slovenskim Konjicam. Gre za kritičen cestni odsek in ker sta policista uporabljala intervencijsko vozilo Policije (marico), ki ni primerno za zasledovanje pobeglih voznikov, voznika nista skušala loviti.

Voznik osebnega avtomobila je po slabih 500 m vožnje, tik preden je po klancu navzdol z vozilom pripeljal v desni, ostri, nepregledni ovinek, zapeljal na desni rob vozišča. Sunkovito je odvil v levo, zaradi česar je že v ovinku zapeljal preko sredine vozišča, kjer je čelno trčil v tovorni avtomobil, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 49-letni Ljubljančan. Voznik tovornega vozila se je umaknil skrajno desno in tudi ustavil vozilo, vendar trčenja ni mogel več preprečiti.

Policisti bodo o prometni nesreči sestavili poročilo pristojnemu tožilstvu.

Fotografija je simbolična.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X