728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Tanja Vrabel in Tadej Verbošt naj športnica in športnik Slovenskih goric

FOTO: Tanja Vrabel in Tadej Verbošt naj športnica in športnik Slovenskih goric

Včeraj zvečer se je v Domu kulture Cerkvenjak odvil izbor naj športnika Slovenskih goric. Glavni lovoriki sta si prislužila Tanja Vrabel in Tadej Verbošt, priznanje za življenjsko delo pa sta prejela Bogdan Šavli in Jože Braček. 

Tako so po lanski uspešni prireditvi Ovtarjeve novice v sodelovanju z Radiem Slovenske gorice, Športno zvezo Lenart in Športno zvezo Cerkvenjak letos ponovno izpeljale akcijo Športnik leta Slovenskih goric. Za častni naziv športnika oziroma športnice leta so se potegovali športniki iz občin Upravne enote Lenart.

Tanja Vrabel iz Zg. Porčiča že devet let trenira nogomet pri ŽNK Pomurje – Beltinci, kjer je zadnjih pet let tudi kapetanka. S klubom je osvojila naslov državnih prvakinj, zadnja tri leta zapored pa naslove članskih državnih nogometnih in pokalnih prvakinj. Bila je tudi četrta najboljša strelka lige prvakinj. Za svoje dosežke je že pred tremi leti bila izbrana za športnico Pomurja. 

Tadej Verbošt iz Žitenc trenira pri atletskem društvu Štajerska. Preteklo leto je zaključil z dvema osebnima rekordoma na 1000 in na 1500 metrov. Prav tako je v minulem letu, kljub poškodbi, postal prvak Univerze v Ljubljani in sezono zaključil z odličnim drugim mestom na mednarodnem mitingu v Kapfenbergu v Avstriji. 

Tudi ostali nagrajenci so v letu 2014 v različnih športnih panogah dosegali številne vrhunske rezultate.  Priznanja so prejeli še:

Naj perspektivna ekipa: KMN Slovenske gorice U-13

Najboljša ženska ekipa: ŽKMN Slovenske gorice

Najboljša moška ekipa: KMN Benedikt

Naj perspektivna športnica: Lia Ludvik, judoistka 

Naj perspektivni športnik: Maj Gungl, kolesar

 

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X