728×90 – glava
728×90 – glava
Brezplačne meritve dejavnikov tveganja in test hoje v Mariboru

Brezplačne meritve dejavnikov tveganja in test hoje v Mariboru

Oddelek za promocijo zdravja Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor ob Svetovnem dnevu zdravja ponovno s preventivno akcijo. 

7. aprila zaznamujemo svetovni dan zdravja, ob tem pa v mariborskem zdravstvenem domu organizirajo brezplačne meritve dejavnikov tveganja. Z akcijo bodo nadaljevali tudi v petek, 10. aprila, in sicer s testom hoje na promenadi mestnega parka.

 Za občane Maribora in okolice bodo v torek, 7. aprila, od 8. do 11. ure v avli Zdravstvenega doma na Sodni ulici potekale brezplačne meritve krvnega tlaka, vrednosti glukoze in holesterola v krvi. V petek, 10. aprila, pa so občani mesta Maribor in okolice vabljeni na test hoje na 2 kilometra, ki bo potekal dopoldan od 9. do 11. ure in popoldan od 15. do 17. ure. Ta dan bo v mestnem parku tudi predstavitev programa Svit z modelom črevesja in info točka za program Svit. V primeru dežja bo test hoje odpadel.

Pomen akcije je ozaveščanje javnosti o pomenu oskrbe z varno hrano

Koordinatorka oddelka za promocijo zdravja v mariborskem zdravstvenem domu in specialistka klinične dietetike Zvezdana Vražič ob tem dodaja, da varna hrana vpliva na zmanjšanje pojava številnih boleznih, ki so povezane z uživanjem neustrezne hrane, s tem pa na boljše zdravje ljudi. “Namen naših preventivnih akcij je, da s sodobnimi zdravstveno-vzgojnimi metodami paciente seznanjamo o koristih spremembe nezdravega življenja v zdravega in jih motiviramo, da se odločijo za zdravo življenje, saj skrb za zdravje ni zgolj osebni interes sodobnega človeka, temveč prerašča v družbeno normo,” še dodaja Vražičeva. 

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X