728×90 – glava
728×90 – glava
Sprememba prometnega režima na Vojašniškem trgu in Tržnici Maribor

Sprememba prometnega režima na Vojašniškem trgu in Tržnici Maribor

V mesecu maju bo pričel veljati nov prometni režim na območju Vojašniškega trga z njegovimi dostopi, torej na Vojašniškem trgu in ulici ter na Splavarskem, Žičkem in Minoritskem prehodu.

Cilj spremembe prometnega režima je v prvi vrsti omogočiti dostopnost stanovalcem do svojih objektov in dvorišč ter povečati varnost pešcev. Na izpostavljenem območju bo vzpostavljeno t.i. območje umirjenega prometa, označeno z ustrezno prometno signalizacijo.  

Ustavitev in parkiranje prepovedana

V omenjenem območju, razen kjer je izrecno dovoljeno s predpisano prometno signalizacijo, sta ustavitev in parkiranje prepovedana. Urejena bodo posebna mesta, označena z ustrezno prometno signalizacijo, na katerih bo dovoljena ustavitev za največ 15 minut za potrebe dostave. Imetnikom parkirne karte, na podlagi katere so upravičeni parkirati na mestih rezerviranih za invalide, je parkiranje dovoljeno za največ 2 uri na način, da vozilo ne ogroža ali ovira drugih udeležencev cestnega prometa.

Na Minoritskem prehodu, na zoženem delu, bo prepovedana vožnja vseh vozil

Vse udeležence cestnega prometa zato pozivajo, da na navedeno območje ne vozijo z motornimi vozili, v kolikor to ni nujno potrebno. Hkrati bo pričel veljati nov režim na Pristaniški ulici oziroma Vodnikovem trgu, ki se nahaja znotraj tržnice. Navedena cesta bo v celoti postala enosmerna od severa proti jugu ali od Koroške ceste proti ulici Ob Dravi. Ustavitev in parkiranje na njej bo odslej prepovedano. Izjemoma bo v času med 5.00 in 8.00 uro ter med 12.00 in 14.00 uro za največ 15 minut dovoljena dostava. Izrecno pa bo prepovedana vožnja po prodajni ploščadi tržnice.

Foto: splet

 

 

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X