728×90 – glava
728×90 – glava
“Na internetu smo na očeh vsem uporabnikom”

“Na internetu smo na očeh vsem uporabnikom”

Družinsko gledališče Kolenc v projektu “HEJ TI! Zavaruj se! – Internet je rast, pa tudi past!” učence in učenke 48-ih osnovnih šol po Slovenji z gledališkim in animacijskim pristopom ozavešča o varnosti na internetu. Projekt bodo jutri predstavili tudi na radgonski osnovni šoli. 

V projekt so zajeti učenci od 4. do 9. razreda, do zdaj pa so obiskali že 40 šol in odzivi so menda zelo zanimivi. Organizatorji pravijo, da jih informacije, ki jih izvedo od otrok, včasih tudi pretresejo, saj si niti ne predstavljajo, kaj današnji 13-letniki že obvladajo in s čim se soočajo na družabnih omrežjih. 

Na internetu smo na očeh vsem uporabnikom 

Kot pojasnijo člani omenjenega gledališča, želijo skozi sproščeno debato z izkušenimi animatorji mladim pokazati, da lahko skupaj naredijo marsikaj za svojo varnost. Temo jim želijo približati na sproščen, zabaven in doživet način, prek katerega bi otroci ponotranjili določena znanja in s tem poskrbeli za bolj varno brskanje po internetu.

Veliko šteje že zavedanje, da je splet ogromna ulica, kjer, čeprav se nam morda zdi, nismo sami, ampak smo na očeh čisto vseh, ki uporabljajo internet,” še dodajo. 

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X