728×90 – glava
728×90 – glava
Noč knjige tudi v Knjižnici Lenart

Noč knjige tudi v Knjižnici Lenart

Ustvarjalci in ljubitelji knjig se bodo 23. aprila od Goričkega pa vse do Pirana povezali na en skupni imenovalec – branje!

Po vsej Sloveniji bo namreč potekala Noč knjige 2015, projekt, ki preko najrazličnejših dogodkov, vezanih na knjigo in branje, utira pot literaturi v vsako poro naše družbe. Projekt je nekomercialne narave, poteka kot družbena akcija, ki povezuje številne lokalne prireditelje, ki samostojno izbirajo in izvajajo kulturne vsebine.

V Sloveniji Noč knjige tokrat poteka že drugič, tudi letos pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco. Letos se je združilo 23 organizatorjev, pričakujemo pa lahko več kot 400 dogodkov, ki bodo s knjigo povezali okoli 100 tisoč bralcev.

Pravljična ura za otroke, zaključek bralne značke za odrasle in gosta – Slavko Pregel in Danilo Muršec

Temu projektu  se je pridružila tudi Knjižnica Lenart. V dnevu in noči, posvečeni knjigi, bodo v četrtek 23. aprila ob 16. uri pripravili pravljično uro za otroke, slovesni zaključek letošnje Bralne značke za odrasle ter pogovor ob kavi in glasbeni spremljavi s Slavkom Preglom. Sledila bo še malica in knjižnična čajanka, na kateri bo gost vsestranski ustvarjalec in pesnik Danilo Muršec.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X