728×90 – glava
728×90 – glava
Kako potekajo gradbena dela v občini Lenart?

Kako potekajo gradbena dela v občini Lenart?

V občini Lenart je trenutno odprtih kar nekaj gradbišč, ugodno vreme pa omogoča, da dela potekajo pospešeno. V Voličini tako še vedno urejajo vodovodno omrežje, projekt Celovita oskrba severovzhodne Slovenije s pitno vodo pa še ni finančno zaključena. 

Kot nam je zaupal lenarški župan Janez Kramberger, so se izvajalci pri izgradnji vodovodnega sistema v Voličini približali desetim kilometrov položenih cevovodov, govora je namreč o zadnjem projektu, ki poteka v Stražeh, Rogoznici in Selcih.

Mislim, da je še potrebno položiti nekje tri kilometre cevi, nato pa še asfalterska dela in dela na infrastrukturi,” napove župan. Kot še pojasni, s to investicijo zaključujejo gradnjo vodovodnega sistema v občini in s tem omogočajo, da se bodo lahko praktično vsi občani navezali na javni vodovodni sitem.

Seveda bo do nekaterih hiš potrebno še zgraditi cevovode, nekje morda tudi 100 do 200 metrov. Občina v takem primeru, ko je uporabnik toliko oddaljen od sekundarnega voda, pristopi in pomaga finančno,” še doda Kramberger. 

Država jim dolguje 500 tisoč evrov

Projekt Celovite oskrbe severovzhodne Slovenije s pitno vodo sicer finančno še vedno ni zaključen, vendar pa zadeve gredo proti koncu. Župan pričakuje, da bomo v tem polletju tudi to zgodbo končali in da bodo tista sredstva, ki jim jih država dolguje, gre namreč za denar, ki ga je Občina izvajalcem že plačala, tudi dobili.

Drugače je projekt zaključen, uporabna dovoljenja so pridobljena, poročila so napravljena, cilji doseženi in prepričan sem, da bomo tudi to pozitivno zaključili,” pristavi Kramberger. 

 Fotografija je simbolična.

 

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X