728×90 – glava
728×90 – glava
Kako je z internetno pokritostjo v občini Šentilj?

Kako je z internetno pokritostjo v občini Šentilj?

Šentilj spada med lokalne skupnosti, ki imajo relativno slabo pokritost z internetnim omrežjem. Na območju občine je namreč več tako imenovanih belih lis, kjer ni dostopa do medmrežja, župan Štefan Žvab pa napoveduje izboljšanje razmer. 

Kot nam je povedal Žvab, je potrebnih veliko sredstev, da bi zagotovili vsem širokopasovno omrežje, a vendar se stvari počasi urejajo. 

Mi smo se s podjetjem Telemach dogovorili, da bomo v najkrajšem roku opremili širokopasovno omrežje v Sladkem vrhu, v Ceršaku, v delu Šentilja v naselju Novine in da bomo v letu 2016 tudi s pomočjo občine Šentilj začeli z nekaterimi drugi zaselki, ki so nekoliko oddaljeni. Upam, da bomo v roku dveh let pokrili v glavnem večja naselja,” pojasni župan.

Kako pa bo z manjšimi naselji?

Sredstva za opremljenost z omenjenim omrežjem v manjših naseljih pa nameravajo pridobiti iz naslova evropskih razpisov. Ob tem župan dodaja, da komercialni internetni ponudniki namreč nimajo interesa na območjih, kjer je pokritost slaba: “Nimajo velikega interesa pokrivat oziroma sploh nočejo pokrivati sivih lis, zaradi tega se z naše strani trudimo, da bi jih pridobili čim več, čeprav jih je relativno malo, tu bo potrebno počakati na evropska sredstva,” poudari. 

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X