728×90 – glava
728×90 – glava
Paloma v prvih treh mesecih ustvarila preko 21 milijonov evrov prihodkov

Paloma v prvih treh mesecih ustvarila preko 21 milijonov evrov prihodkov

Paloma, tovarna papirja s Sladkega Vrha, je v prvih treh mesecih letošnjega leta ustvarila preko 21 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je na primerljivem nivoju kot v preteklem letu, pri čemer je v marcu ustvarila za 4.5 odstotkov več kot v istem mesecu lani.

Rezultat iz poslovanja je po prvem kvartalu nižji v primerjavi z istim obdobjem lani in znaša nekaj manj kot 600 tisoč evrov, čisti poslovni izid pa nekaj manj kot 400 tisoč evrov. Do konca leta v Palomi načrtujejo rezultat iz rednega poslovanja v višini 4,2 milijona evrov. Nižji rezultat po prvem trimesečju je tudi posledica precejšnjega povišanja cen celuloze na račun rasti tečaja dolarja.

Paloma na več kot 30 tujih trgih

 

V tej uspešni družbi s 140-letno tradicijo je trenutno zaposlenih 775 ljudi. Gre za pretežno izvozno naravnano podjetje, prisotno na več kot 30 tujih trgih. Letno družba proizvede okrog 68 tisoč ton higienskih papirjev, ki jih predela v toaletni papir, brisače, robčke in serviete za uporabo v gospodinjstvih in za profesionalno uporabo v segmentu izven doma. 

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X