728×90 – glava
728×90 – glava
Dobrote slovenskih kmetij 2015: “Dopolnilne dejavnosti – priložnosti ali ovire?”

Dobrote slovenskih kmetij 2015: “Dopolnilne dejavnosti – priložnosti ali ovire?”

Tradicionalna razstava Dobrote slovenskih kmetij, osrednja predstavitev kulinaričnih dobrot, bo tudi letos potekala na Ptuju v minoritskem samostanu. Letošnja okrogla miza pa bo posvečena razpravi o dopolnilnih dejavnostih na kmetijah. 

Na razstavi bodo predstavljeni nagrajeni izdelki, ki jih slovenski kmetovalci predhodno na ocenjevanje prijavijo že januarja, en del razstave pa bo namenjen predstavitvi zaščitenih izdelkov iz celotne Slovenije. Videti bo mogoče krušne, mlečne in mesne izdelki, kise, olja, suho sadje, sadjevce, sokove, marmelade, žganja, vina, kompote in konzervirano zelenjavo.

Razstava bo potekala od četrtka 21. do nedelje 24. maja, na prireditvenem prostoru v minoritskem samostanu, v mestu pa jo bo spremljal bogat kulturni program in pester sejemski del. Obiskovalci bodo lahko dobrote seveda tudi poskusili.

“Dopolnilne dejavnosti na kmetiji – priložnosti ali ovire?”

Letos posebno pozornost namenjajo dopolnilnim dejavnostim na kmetiji. O možnostih boljše rabe zmogljivosti in delovne moči na kmetijah bodo namreč spregovorili na okrogli mizi. Na njej bo, med drugim, sodelovati tudi Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Cvetko Zupančič, predsednik KGZS.

Letos so izbrali primorsko regijo

Vsako leto podrobneje predstavijo tudi eno slovensko regijo, tokrat so izbrali primorsko regijo. V okviru tega bodo v soboto v prostorih društva Poetovio LXIX organizirali predavanje, kjer bodo spoznavali oljčna olja. Z različnimi znamkami se bodo predstavila štiri oljkarska društva iz Slovenske Istre, Brd in Goriškega. Sicer pa je prvi dan razstave, četrtek, posvečen Halozam, petek pa Lepoglavam na Ptuju. 

 

Fotografija je simbolična. 

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X