728×90 – glava
728×90 – glava
Danes ob 17.00: Ruški triatlonec Matija Meden

Danes ob 17.00: Ruški triatlonec Matija Meden

Ruški triatlonec Matija Meden se je pred dnevi udeležil svojega prvega polovičnega Ironman tekmovanja v avstrijskem Murecku in zmagal. Danes ob 17.00 uri ga bomo gostili v oddaji Predstavljamo športnike. Prisluhnite! 

Na startu je bilo blizu 200 tekmovalcev, večinoma iz Avstrije, Madžarske, Italije, Hrvaške  in Slovenije, ki so se pomerili na klasični pol ironman razdalji (1.8 km plavanja, 90 kilometrov kolesarjenja in 21 kilometrovm teka). 

Matija je že od starta prevzel pobudo na plavalnem delu, kjer sta mu v neposredni bližini sledila le dva Madžara, med njima tudi prvi favorit tekme Marton Flander. Meden je prišel prvi iz vode in povedel tudi kolesarski del.

Z močnim tempom se je otresel drugega Madžara in sledil mu je lahko le še Flander. Skupaj sta prišla v menjalno mesto in pričela teči. Madžar je narekoval peklenski tempo, ki pa ga ni zmogel. Matija je s pametnim in nekoliko počasnejšim tempom obdržal varno prednost skoraj dveh minut in tako prepričljivo zmagal.

Za ruškega triatlonca sedaj sledijo tekme po Evropi v krajših razdaljah. Njegov cilj je vrhunski nastop na Evropskem prvenstvu v juliju

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X