728×90 – glava
728×90 – glava
Na Poleni bo zbranih kar 33 LAS-ov

Na Poleni bo zbranih kar 33 LAS-ov

V okviru letošnjega 5. Kmetijsko-obrtniškega sejma (KOS) bodo jutri organizirali posvet slovenskih lokalnih akcijskih skupin (LAS), kjer bodo predstavniki govorili o aktualni tematiki predstavitve Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja. 

Posvet bo vodila skupnost, ki je v programskem obdobju 2014–2020 (Uredba o CLLD), in sicer s predstavitvijo smernic za izdelavo strategije lokalnega razvoja. Dogodka, ki bo potekal jutri med 9.00 in 12.00 uro v Centru Slovenskih goric, se bo udeležilo kar 33 LAS-ov. 

Andrej Kocbek, predsednik LAS Ovtar, želi, da bi Lenart postal mesto, kjer bi se o tej problematiki pogovarjali tudi v prihodnje.

Imamo ponudnike in dopolnilne dejavnosti na kmetijah, zato sem predlagal, da bi se ob takem sejmu lotili te problematike na državni ravni. Ideja se je prijela, moja ambicija pa je, da bi Lenart postalo mesto, kjer bi se o tej temi pogovarjali tudi v prihodnje, ne samo v okviru sejma. Da bi torej stekli pogovori s predstavniki oblasti, lokalnih skupnosti in s ponudniki ter da bi se začele zadeve izboljševati,” pojasni Kocbek. 

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X