728×90 – glava
728×90 – glava
V občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah poskus umora

V občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah poskus umora

Policisti Policijske postaje Lenart so bili minuli petek obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na njihovem območju. Zelo kmalu se je izkazalo, da ne gre za vlom, temveč je zamaskirani storilec v noči iz četrtka na petek, iz 4. na 5. junij, vstopil v stanovanjsko hišo na območju občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah, kjer je fizično napadel 22-letno žensko, ki je takrat spala v postelji.

Ob vstopu v njeno sobo je storilec skočil nanjo in jo pričel daviti. Ker je žrtvi pričelo zmanjkovati sape, se je pričela krčevito braniti, zato jo je storilec z roko večkrat udaril v obraz, nato pa jo za lase potegnil s postelje. Pri napadu je uporabil tudi nož, vendar žrtve z njim ni uspel poškodovati, saj ji je v tistem trenutku na pomoč priskočila babica, ki je storilca pričela vleči vstran, ta pa je nato pobegnil s kraja.

Žrtev je med napadom, zaradi spleta srečnih okoliščin, utrpela le lažje telesne poškodbe. Mariborski kriminalisti so še isti dan odvzeli prostost osumljenemu 24-letnemu moškemu, doma z območja iste občine. Ugotovili so, da sta z žrtvijo v preteklosti več let živela v partnerskem razmerju. Motiv za storitev kaznivega dejanja naj bi bil maščevanje iz ljubosumja.

Policisti so zbrali dovolj dokazov, da mu lahko očitajo poskus umora. V nedeljo so ga kriminalisti privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj po zaslišanju odredil pripor. Osumljenemu za tovrstno kaznivo dejanje po kazenskem zakoniku grozi kazen najmanj petnajstih let zapora.

Fotografija je simbolična. 

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X