728×90 – glava
728×90 – glava
Ob Dnevu Mariborske knjižnice zbiranje podpisov za gradnjo nove

Ob Dnevu Mariborske knjižnice zbiranje podpisov za gradnjo nove

Knjižničarji Mariborske knjižnice letos že četrtič organizirajo omenjeni dogodek, ki se bo odvil danes. S športno-kulturno prireditvijo Tečem (in kolesarim) v Mariborsko knjižnico se želijo povezati z lokalno skupnostjo.

Na ta način oživljajo mariborsko mestno jedro, opozarjajo na probleme, ki jih ovirajo pri izvajanju poslanstva, in promovirajo bralno kulturo. 

Opozorili bodo na stisko osrednje knjižnice na Rotovškem trgu

Simbolno bodo s tekom in kolesarjenjem povezali 20 krajevnih knjižnic, opozorili na prostorsko stisko osrednje knjižnice na Rotovškem trgu in na vse manj sredstev za novo gradivo ter na ovire, s katerimi se ljudje srečujejo na poti v knjižnico.

Osrednje kulturno dogajanje bo na Rotovškem trgu med 8. in 13.30 uro. Najmlajši obiskovalci se bodo lahko preizkusili na športnem poligonu in uživali ob pripovedovanju pravljic z ustvarjalnicami. Razgibano dopoldne bo dopolnil še glasbeni program in pogovor z avtorji slovenske knjižne uspešnice Ultrablues.

Zbiranje podpisov za začetek gradnje nove knjižnice 

Danes bodo tudi odprte vse enote Mariborske knjižnice med 8. in 13. uro, takrat bodo uporabniki in prijatelji knjižnice lahko aktivno izrazili podporo s podpisom peticije za začetek gradnje nove osrednje knjižnice in za njeno preživetje.

Obiskovalce bo v knjižnicah pričakal zdrav zajtrk oziroma malica, v nekaterih enotah tudi kulturni program in dogodki, povsod po tudi 50 odstotkov odpis dolgov. Podpis podpore bo mogoče oddati še vse do konca septembra, ko bo knjižnica z akcijo zaključila in jih predala vodstvu Mestne občine Maribor.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X