728×90 – glava
728×90 – glava
Komunalne storitve v Staršah so se podražile

Komunalne storitve v Staršah so se podražile

V občini Starše so na zadnji seji občinskega sveta potrdili nove cene za ravnanje s komunalnimi odpadki. Dosedanja cena 7,59 evra je bila, ob upoštevanju pogostosti odvoza, najcenejša, vendar ni bila v skladu z najnovejšo zakonodajo, saj ni pokrivala vseh stroškov. 

Nova cena, ki jo je občinski svet potrdil na zadnji seji zdaj znaša 9,78 evra za gospodinjstva in 10,96 evra za gospodarske subjekte. V ceni za gospodinjstva in neprofitne organizacije pa je všteta tudi subvencija občine Starše, ki znaša 20 tisoč evrov letno.

Omenjena občina že vrsto let iz občinskega proračuna plačuje stroške za delovanje zbirnega centra v Zlatoličju ter prevoze na druga odlagališča. Takšen način pokrivanja stroškov za ravnanje s komunalnimi odpadki pa ni v skladu z Evropsko direktivo, ki določa, da mora uporabnik storitve plačati stroške sam.

 

V skladu z Uredbo o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja pa bo treba dodatno plačati še za odvoz bioloških odpadkov, kar znaša 2,90 evra na mesec za 120-litrsko posodo. Z občine sporočajo, da je cena, kljub približno 29-odstotnem povečanju, še vedno najnižja med primerljivimi občinami.

Fotografija je simbolična. 

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X